Viking kompas ali Vegvísir

32,00 

3 na zalogi (se lahko naroči)

Kategorija:

Opis

Viking kompas ali Vegvisir, znan tudi kot runski kompas, je eden izmed najbolj priljubljenih islandskih simbolov zaščite, namenjen vsem tistim, ki v slabem vremenu ne najdejo poti domov . Pravijo, da se oseba, ki jo nosi, ne bo nikoli izgubila na poti  in da bo vedno varno prispela na načrtovani cilj, ne glede na vse okoliščine in ovire, ki bi ga spremljale na tej poti. Vendar je treba upoštevati, da je vegvisir veliko več kot le kompas ali zgolj navigacija . Pomaga najti pravo pot tudi v situacijah, ko te poti sploh ni na vidiku, torej ko “ni poti”.

 

Viking kompas ali vegvisir  gledamo kot nekakšen duhovni vodnik .  Pomagal  vam bo lažje zbrati misli in dejanja, doseči popolno ravnovesje .

Vse to, seveda, da bi našli pravo in pravo pot, ki jo boste ob polni podpori tega znaka lahko aktivirali.  V trenutkih, ko se vam zdi, da ste v brezupni situaciji vam simbol lahko pomaga

 

Verjame se, da Vegvisir združuje osem različnih palic (znakov ali rune), ki združeni pošiljajo eno najmočnejših sporočil zaščite. Mnogi so poskušali razvozlati te palice in jim dati ločen, individualen pomen, čeprav to ni končno za končni simbol. Dokler je Vegvisir napisan ali narisan v izvirniku – njegova moč ostane nespremenjena.

 

Očitno je da  osnova simbola spremenjena runa Algiz (Elhaz), kar pomeni zaščito, medtem ko so drugi presenetljivi znaki runa Thurisaz (Thurs), ki ta simbol pripelje v neposredno povezavo z nordijskim bogom groma in strele Thor. in njegovo mogočno kladivo. Preostali dve runi, ki ju lahko prepoznamo v simbolu, sta Gebo (znan tudi kot runa velikodušnosti) in Mannaz (tako imenovana runa človeštva in človeštva).

 

Iz vsega zgoraj navedenega je enostavno sklepati, zakaj je Viking kompas – Vegvisir tako močan simbol. Talismani, nakit ali slika s tem znakom vam gotovo lahko pomagajo. Dajte Vegvisirju svojo luč in v najtemnejšem tunelu, ne bo vam žal!

 

nakit za moške

Verižica viking compass 1

Trgovina

Facebook